Tre overvejelser du bør gøre dig, inden du køber fodertrug til dine heste

At have hest er skønt. Men det kræver uden tvivl, at du har det rette udstyr til hestene. Blandt andet er det vigtigt at have fodertrug til dine heste. På den måde har du et sted, hvor du kan give dem foder, uden at foderet forsvinder ud over det hele. Men det kan være svært at finde det rette fodertrug. Derfor får du i det nedenstående en miniguide hertil.

Hos Dan Egtved finder du i øvrigt altid et stort udvalg af forskellige slags fodertrug til heste. Her får du også altid en lynhurtig levering, så dine hestes fodertrug straks kan være fremme.

Størrelse og kapacitet

Den første overvejelse, du bør gøre dig, inden du køber fodertrug til heste, omhandler størrelsen. Her bør du tage afsæt i, hvor mange heste der skal deles om truget. Det er nemlig vigtigt, at truget er stort nok til, at alle hestene kan bruge det.

Hvis du har tænkt dig at fodre hestene enkeltvis, behøves dit fodertrug til heste selvsagt ikke være så stort. I stedet skal du så købe flere af dem. Det kan være den rette løsning, hvis det er individuelt, hvad hestene æder. Eller hvis du gerne vil sikre dig, at alle hestene får nok foder.

Dernæst skal du naturligvis også sikre dig, at dit fodertrug til heste har nok kapacitet til at indeholde al foderet uden at blive overfyldt.

Materiale og holdbarhed

Det er også vigtigt, at dit fodertrug til dine heste, er af rette materiale. Mere konkret skal materialet kunne holde til, at dine heste tygger på det. Hvis du placerer fodertruget udendørs, skal fodertruget også kunne holde til vejrforholdene. Det gør sig især gældende i Danmark, hvor der er så skiftende vejrforhold.

Her kan det være en god idé at vælge enten rustfrit stål eller plastik af høj kvalitet. Denne slags materialer er nemme at rengøre – og så kan de stå imod vind og vejr.

Design og sikkerhed

En sidste ting som du også bør overveje, er designet. Her er det særligt vigtigt, at fodertruget til dine heste ikke har nogle skarpe kanter eller udstående dele. De kan nemlig potentielt udgøre en risiko for dine heste.

Det er også vigtigt, at fodertruget til dine heste har en passende dybde. På den måde minimerer du risikoen for, at hestene kommer til skade, hvis de træder på det.