Guide: Sådan finder du den rigtige opvarmningsløsning

Vi befinder os i slutningen af marts måned, og før vi får set os om, så er vi i april. Men selvom sommeren kommer tættere på, så kan det alligevel føles som om, at der er langt til sommer. Varmen kommer og går, og derfor kan du læse med i artiklen her for at finde ud af, hvordan du finder den rigtige opvarmningsløsning.

Træpiller til pillefyr er en populær løsning

Når det drejer sig om opvarmning, så findes der flere forskellige løsninger. Brændeovn, oliefyr eller hvad med en varmepumpe? Det er dog træpiller til pillefyr, som er blevet den mest populære løsning indenfor nyere tid. I lang tid var oliefyret den løsning, som flere familier valgte. Men efter træpiller til pillefyr kom til, kunne det langt bedre svare sig at vælge denne løsning, især i forhold til det økonomiske aspekt. I en lang periode var oliefyret den eneste reelle løsning, men nu hvor træpiller til pillefyr er kommet til, så er det oplagte valg efterhånden træpiller. Det er også værd at vide, at træpiller til pillefyr er en betydeligt mere miljøvenlig og sund måde at få opvarmet sit hjem på, hvilket også har været en afgørende faktor for, at mange familier har valgt at skifte fra olie til træpiller.

Træpiller til pillefyr: Skal det være 6 mm eller 8 mm?

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil vælge træpiller til pillefyr, så er næste beslutning, hvorvidt det skal være 6 mm eller 8 mm træpiller. Der er ikke meget forskel på 6 mm eller 8 mm men selvfølgelig lidt. 6 mm træpiller er ofte det, der bliver brugt i en pilleovn, da de er lidt mindre og passer bedre med en pilleovn. Det betyder dog ikke, at det nødvendigvis bør være 6 mm du vælger, men det er dog et faktum, at en pilleovn, som er lidt, som en brændeovn, bedre kan rumme 6 mm, hvorimod de 8 mm i stedet oftest bruges i et pillefyr. Du kan bruge 8 mm træpiller et andet sted, det er blot, hvad der oftest bliver anbefalet. Prisen på 8 mm og 6 mm er som udgangspunkt den samme, og derfor er det udelukkende i forhold til, hvad du skal bruge de forskellige træpiller til, at du skal tage stilling til, om det skal være 6 mm eller 8 mm.