Hold styr på dine kabler med en kabeltromle

Hvis man er i gang med et projekt, der kræver en masse ledninger, så kan det være godt at hente lidt hjælp til at holde styr på dem i form af en kabeltromle. En kabeltromle giver dig en større frihed i din arbejdsgang og sørger for, at ingen snubler over vigtige kabler, der ikke må trækkes ud.

Med en eller flere kabeltromler til at vinde dine kabler ind, er du allerede kommet godt fra start med dit projekt. Oftest kan der være tale om, at man bliver nødt til at bruge op til flere forskellige elektriske værktøjer, som hver kræver deres eget kabel og stik. Det kan være lidt af en udfordring i et privat hjem, der oftest ikke er indrettet med industrielle mængder af stikkontakter.

Hvad er en kabeltromle?

En kabeltromle er ofte formet som et rundt hjul med lange sidekanter, hvor man kan rulle et kabel omkring. Forestil dig undertråden på en symaskine eller måske, du faktisk har set en kabeltromle i kæmpe format på en byggeplads og tænkt, det lignede en kæmpe sytråd. Så det er faktisk en meget simpel anordning.

Hos Av-Cables.dk har de dog et hav af videreudviklede kabeltromler, som dækker specifikke behov. Der er for eksempel kabeltromler, der kan bruges udendørs og derfor er lavet i et lidt mere robust design, der egner sig til det. Der er også meget stilfulde indendørs kabeltromler, som ikke ligner noget fra en byggeplads, og derfor passer ind i huset, hvis man skal have sin kabeltromle i brug mere permanent.

Spar tid med en kabeltromle

En anden stor fordel ved at bruge en kabeltromle er den indbyggede orden, der medfølger. Man kan med en kabeltromle holde bedre og nemmere orden på de mange kabler, man har i brug, og der bliver derfor også en form for tidsbesparelse tilknyttet, da du undgår at tage fejl af forskellige kabler, når apparater skal tændes og slukkes.

Der er på de fleste modeller tre til fire udtag til den valgte strømstyrke. Og så fås selve kabeltromlen med forskellige længder af kabel. Måske du kun skal bruge fem meter, og så er det jo spild at købe en kabeltromle med 25 meter.

Hvis man har børn i hjemmet eller der, hvor man regner med at bruge sin kabeltromle, så fås de også med såkaldte pilleordninger, som egentligt bare er et andet ord for børnesikring.